Remote IT Support

Download hier de software voor remote support voor windows of apple op aanwijzing van uw support engineer

 WINDOWS

 MAC

Een ransomware-aanval voorkomen door een backup te maken.

Het is vaak niet duidelijk wanneer je slachtoffer dreigt te worden van een aanval op je computer. Het kan iedereen overkomen en voorkomen is beter dan genezen.

De laatste aanval via het Petya-virus lijkt inmiddels weer achter de rug. Maar stel nou dat het je overkomt. Wat kun je er aan doen en hoe kun je dit voorkomen?

Wat is ransomware?

Ransomware of gijzelsoftware is een chantagemiddel. Letterlijk genomen betekent het losgeld. Het is een programma die je bestanden versleutelt en blokkeert waarna ze geld vragen om je bestanden weer vrij te geven. Je kunt beter het geld niet betalen omdat het vaak niet alle bestanden weghaalt en je op dat moment openstaat voor meerdere aanvallen. Advies is altijd om ervoor te zorgen dat je via een backup je bestanden kunt terugzetten.

Wat je kunt doen om ransomeware te voorkomen:

  • Nooit klikken op links in een email waarvan je afzender niet kent.
  • Zorgen voor een goede virus en spam filter.
  • Maak dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse backups.
  • Controleer je pc regelmatig op virus en spam.
  • Vertrouw je iets niet, bel dan met een van onze specialisten.

Backup van bestanden.

Door een frequente backup te maken van je bestanden kun je dus makkelijker bestanden verwijderen en vanaf de backup weer terugplaatsen. Vaak ben je dan maar een beperkt aantal gegevens kwijt mocht je slachtoffer worden van een aaval of een defecte pc. Ook als je je bestanden via bijvoorbeeld Dropbox of OneDrive of sharepoint zul je moeten zorgen voor een backup. Wanneer je bestanden versleutelt of geblokkeert worden dan zullen ze ook op deze programma's geblokkeert zijn. Je bent je bestanden dan dus echt kwijt wanneer je niet betaalt.

Wij kunnen je dagelijkse backup verzorgen.

Je hoeft hier niets voor te doen. Wij installeren software en maken diverse backup momenten aan. Daarna zal het programma op verschillende veilige plekken in the cloud je bestanden wegschrijven. Op deze manier is er altijd een plek waar jouw actuele bestanden opgeslagen worden.

Wil je meer weten? Bel dan met 085-041 0079 of vraag een offerte aan.